Aparat de zbor fără pilot destinat agriculturii, premieră pentru România, realizat de o firmă din Bacău

Aparat de zbor fără pilot destinat agriculturii, premieră pentru România, realizat de o firmă din Bacău

Un aparat de zbor fără pilot destinat agriculturii, denumit „Patriot RP”, a fost prezentat luni la Bacău de o societate comercială din localitate, care l-a conceput și realizat în parteneriat cu o firmă din China.

drona

„Este o premieră nu numai pentru România atât prin dimensiunile sale, dar mai ales prin tehnologia inovatoare ce permite obținerea de calitate superioară la lucrări efectuate în domeniul agriculturii”, a precizat pentru AGERPRES Ion Neculcea, inițiatorul proiectului.

Potrivit acestuia, între noutățile tehnice de care dispune drona se numără „un sistem de pulverizare foarte fină, sub formă de ceață, deasupra culturilor și până la nivelul solului, fapt ce permite, concomitent cu o creare de curenți de aer care să ridice și agite plantele, eficiența lucrării și pe partea inferioară a frunzelor plantelor, nu numai deasupra lor”.

P1280940

Inițiatorii proiectului spun că prin utilizarea sa nu se deteriorează recoltele și nici nu se risipește fluidul pentru fertilizat ori ierbicidat.

Acest aparat de zbor poate fi utilizat și pe timp de noapte, mai ales în cazul asigurării pazei suprafețelor ce urmează a fi recoltate, având senzor de termoviziune și o cameră foto — video de înaltă definiție, inclusiv în infraroșu, cu stabilizator de imagine performant.

asfac bco4

„În rezervorul său se pune un fluid intens colorat reflectorizant persistent în timp, care permite prin pulverizare asupra hoților din plantații identificarea lor chiar și la zece zile după fraudă. Practic, urmele de fluid colorat în albastru, roz, galben ori verde rămân imprimate pe părul, hainele mâinile ori corpul animalelor de tracțiune sau utilajelor folosite la furat”, a precizat Ioan Neculcea.

P1280981

Potrivit acestuia, după ce a trecut toate încercările tehnice cu „excelente rezultate de calitate a lucrărilor”, acest aparat de zbor specializat va putea fi testat gratuit, la cerere, de către fermieri.

Cititi restul articolului aici: www.agerpres.ro

Sursa articol: AGERPRES (AS — autor: Cornel Cepariu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: doctoragro.eu


Lasă un răspuns