Simpozionul “Soluţii Ştiinţifice Inovatoare în Agricultură”, ediţia a IIIa – Comunicat de presă

Simpozionul “Soluţii Ştiinţifice Inovatoare în Agricultură”, ediţia a IIIa – Comunicat de presă

Aproximativ 50 de mari fermieri din România participă la lucrările Simpozionului “Soluţii Ştiinţifice Inovatoare în Agricultură”, organizat de Romchim Protect SA Bacău în staţiunea Sărata-Monteoru (jud. Buzău).
Deschiderea evenimentului a făcut-o ing. Laurenţiu Baciu, preşedinte al LAPAR (Liga Asociaţilor de Producători Agricoli) România.

Laurentiu Baciu

A fost, de fapt, un apel la unitate între toţi cei implicaţi în domeniul agriculturii din România, fie că sunt fermieri, fie producători din ţară ai input-urilor pentru agricultură. “În actuala economie globalizată şi ţinând cont de concurenţa acerbă pe care o avem din Occident – fermierii de acolo fiind excelent dotaţi tehnic şi generos subvenţionaţi -, riscăm să ne pierdem afacerile şi pământurile”, avea să spună ing. Ion Neculcea, preşedintele Romchim Protect, după discursul lui Laurenţiu Baciu.

Romchim Protect
O cale sigură pentru a obţine producţii mai mari, cu costuri relative mai reduse, într-un cuvânt de a deveni mai eficienţi, este introducerea de către fermieri a unor noi tehnologii, prezentate la Simpozion.

Romchim Protect a prezentat tehnologiile pe care intenţionează să le pună în aplicare încă din 2016:

  • Introducerea în agricultură, în premieră pentru România, a aparatelor de zbor fără pilot marca Patriot RP (Romchim Protect) pentru:
    – administrarea pesticidelor şi fertilizatorilor foliari;
    – monitorizarea culturilor;
    – paza culturilor.
  • Ingrăşămintele solide personalizate (care pe baza unor analize prealabile ţin cont de fiecare teren şi tip de cultură);
  • Fertilizarea de bază pe bază de fungi;
  • De asemenea, au fost prezentate scheme de fertilizare cu produsele pe care le produce Romchim Protect sub patent propriu – ASFAC BCO-4, gama MESSIS, Embryo, Rerum.

Calităţile acestor invenţii româneşti de excepţie, de nivel mondial în ceea ce priveşte performanţele, au fost prezentate destul de amănunţit. Iniţial, Ion Neculcea a făcut scurte referiri la celelalte invenţii marca Romchim Protect, respectiv ignifuganţii şi degivranţii – produse utilizate de cele mai prestigioase instituţii administrative (Palatul Cotroceni), unităţi economice (Nuclearelectrica) şi aeroporturi (Otopeni, Băneasa, Timişoara, Constanţa, Iaşi etc.) din România.
Osvath Zoltan, cercetător din Ungaria, a prezentat un produs pe baza unei ciuperci – care combate fungii dăunători şi care, pe lângă reducerea utilizării pesticidelor, prezintă şi avantaje în privind fertilizarea de bază.

Osvath
Dan Goanţă (Phylaxia Bucureşti), medic veterinar, a prezentat ultimele produse şi tehnologii, privind combaterea rozătoarelor şi insectelor.

Dan Goanta
Cristian Tălmăcean (Tg. Mureş) a prezentat problematica finanţării europene pentru inovare în agricultură; s-a ţinut să se specifice că nu agricultorii trebuie să se ocupe nemijlocit de cercetare şi inovare, ci pot primi fonduri pentru angajarea unor instituţii specializate care să studieze şi să cerceteze pentru ei, pe diferite teme de pus în practică.

Cristian Talmacean
Prof. univ Cătălin Popescu (Fac. Ştiinţe Agricole Craiova) a prezentat problematica extrem de complexă a analizei solurilor (a atras atenţia asupra greşelilor frecvente care se fac în acest proces), inclusiv etapa prelevării probelor.

Catalin Popescu
S-a anunţat deja că ediţia a IV-a se va ţine la Tg. Mureş, pentru ca agricultorilor de acolo să le fie mai uşor să participe la eveniment.

asfac bco4

 

Lasă un răspuns