„Ziua Porumbului” la Diosig – Agricultura, ştiinţă şi afacere

„Ziua Porumbului” la Diosig – Agricultura, ştiinţă şi afacere

Agroind Cauaceu împreună cu colaboratorii săi, Agrotex Carei şi Promat Tăşnad au organizat, săptămâna trecută, la Diosig, „Ziua Porumbului”. La eveniment au participat 400 de fermieri din judeţele Bihor şi Satu Mare. Vizitatorii au avut ocazia să vadă cei mai productivi hibrizi de la cele mai cunoscute companii producătoare de seminţe: Pioneer, Monsanto, Limagrain, Kws, Syngenta, Ragt, Biocrop, Caussade, Summi Agro, Saaten Union, American Genetics.

Fermierii care au participat la eveniment au avut ocazia să vadă un lot ce a  cuprins 176 de hibrizi de porumb care au fost recoltaţi în săptămâna evenimentului şi au avut producţii de la 6.000 kg/ha până la 16.900 kg/ha (în condiţii de neirigat). Firmele de pesticide prezente, Basf, Dupont, Bayer, Syngenta, Belchim au prezentat portofoliul de produse pentru cultura de porumb şi tehnologia aplicată în cadrul acestor loturi demostrative. De asemenea, au fost alături companiile producătoare de îngrăşăminte Azomureş , Holland Farming şi Timac Agro. La finalul prezentărilor s-au făcut demostraţii în câmp (recoltat, pregătirea patului germinativ, semănat) cu utilaje de la firmele Titan Machinery (Case) şi Mewi (Fendt).

citeste mai multe: aici

La eveniment a participat si ROMCHIM PROTECT cu binecunoscutele ingrasaminte si biostimulatori, AGRISOL NPK si ASFAC BCO-4